Uimavesien mikrobiologinen laatu Keski-Uudellamaalla edelleen hyvä

08.08.2013

Uimavesien mikrobiologinen laatu oli hyvä Keski-Uudellamaalla 1.8. ja 2.8.2013 otettujen uimavesinäytteiden perusteella.

Sinilevää havaittiin vain vähän Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Sinilevää oli havaittavissa näytteenottohetkellä Mäntsälässä Kilpijärven Sälinkään rannalla, josta analysoitiin kolmen eri sinileväsuvun lisäksi pii-, panssari ja viherlevää. Sinilevähavaintoja tehtiin myös Isojärven Onkimaan rannalla, Nurmijärvellä Valkjärven Tiiran rannalla sekä Tuusulassa Urheilupuiston ja Rusutjärven rannoilla, joissa levää oli havaittavissa vähän (asteikolla 1) vihertävinä hiutaleina vedessä.

Sinilevien eli syanobakteerien silminnähtävä runsaus arvioidaan asteikolla 0 (ei havaittu), 1 (havaittu), 2 (havaittu runsaasti) tai 3 (havaittu erittäin runsaasti).

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen verkkosivuilta www.jarviwiki.fi ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilta.

Uimavesien lämpötilat elokuun alussa

Näytteenoton yhteydessä mitattiin uimavesien lämpötiloja, jotka vaihtelivat Tuusulassa 19,3 - 19,9 °C, Järvenpäässä 19,8 - 22 °C, Mäntsälässä 17,1- 20,4 °C ja Nurmi-järvellä 17,2 -19,9 °C välillä.

Uimavesinäytteet otettiin seuraavilta uimarannoilta

• Tuusulassa Urheilukeskuksen lampi, Häklin ranta, Rusutjärven ranta, Jokelan pohjavesilampi, Kellokosken joenranta;
• Järvenpäässä Tuusulanjärven Tervanokan ja Vanhankylänniemen ranta;
• Mäntsälässä Keravanjärven Mäntsälän kunnan ranta, Keravanjärven Järvenpään seurakunnan Leiriniemen ranta, Keravanjärven Järvenpään kaupungin ranta, Hunttijärven Saaren ranta, Hunttijärven Levannon ranta, Sahajärven virkistysalueen ranta, Sahajärven Hautjärven ranta, Kilpijärven Sälinkään ranta, Mustijoen Nummisten ranta, Isojärven Onkimaan ranta ja
• Nurmijärvellä Sääksjärven uimaranta, Sääksjärven Röykän uimapaikka, Vaaksin uimapaikka, Herusten uimapaikka, Valkjärven Tiiran uimaranta ja Valkjärven Lähtelän ranta.

Lisätietoja antavat Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa
• Hygieenikkoeläinlääkäri Jaana Niemi-Aro, puh. 040 314 4726
• Terveystarkastaja Ari Antila puh. 040 314 2254 maanantaista 12.8. alkaen

Takaisin