Uimavesien laatu hyvä Keski-Uudenmaan EU-rannoilla

28.05.2014

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on ottanut kevään ensimmäiset uimavesinäytteet 22.5.2014. Uimavesien laatu oli mikrobiologisesti hyvä. Näytteistä tutkittiin sekä suo-listoperäiset enterokokit että Escheria coli -bakteerit.

Näytteet otettiin EU-uimarannoilta eli yli sadan päivittäisen kävijän rannoilta. Rantoja ovat Tuusulassa Urheilupuiston, Häklin ja Rusutjärven uimarannat ja Nurmijärvellä Tiiran ja Sääksin rannat. Järvenpään uimavesinäyte otettiin Tervanokan uimarannasta ja Mäntsälän näytteet Keravanjärveltä Mäntsälän kunnan rannalta sekä Hunttijärveltä Saaren uimarannalta.

Uimavesien näytteenoton yhteydessä mitatut lämpötilat olivat Tuusulassa 17,3 - 18,2 °C, Järvenpäässä 18,5 °C, Mäntsälässä 18,0 °C ja 18,9 °C, Nurmijärvellä 15,1 °C, ja 15,4 °C.

Ympäristökeskus valvoo vedenlaatua uimakauden aikana

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ottaa näytteet toiminta-alueensa uimarannoilta vähintään kolme kertaa uimakauden 15.6. - 31.8.2014 aikana. EU-rannoilta näytteet otetaan neljä kertaa kesän aikana.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus valvoo uimarantojen vedenlaatua Keski-Uudellamaalla seuraavilla rannoilla: • Tuusulassa Urheilupuiston lammella, Häklin lammella, Jokelan lammella, Rusutjär-ven rannalla ja Keravanjoella Kellokosken rannalla; • Järvenpäässä Tuusulanjärvellä Tervanokan ja Vanhankylän niemen rannoilla; • Mäntsälässä Sahajärvellä Hautjärven rannalla, Hunttijärvellä Levannon ja Saaren rannoilla, Keravanjärvellä kunnan rannalla, Mustijoella Nummisten rannalla, Isojärvellä Onkimaan rannalla, Sahajärvellä Sahajärven virkistysalueen rannalla ja Kilpijärvellä Sälinkään rannalla ja • Nurmijärvellä Vaaksinjärven rannalla, Herustenjärven rannalla, Valkjärvellä Tiiran ja Lähtelän rannoilla ja Sääksjärvellä Sääksin ja Röykän rannoilla.

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Uimavesien vedenlaadusta tiedotetaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilla. Uimavesitulokset löytyvät myös uimarannoilta. Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen verkkosivuilta www.jarviwiki.fi.

Lisätietoa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa antavat
• terveystarkastaja Ari Antila, puh. 040 314 2254 tai etunimi.sukunimi@tuusula.fi
• terveysvalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka, puh. 040 314 4711 ja
• vs. terveystarkastaja Susanne Nieminen, puh. 040 314 4721 tai etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin