Lähde lomalle lähiluontoon

16.06.2015

Haluaisitko retkeillä asuinkuntasi hienoimmilla luontokohteilla, mutta et tiedä mitä ne ovat tai missä ne sijaitsevat? Nyt tiedät, sillä Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on julkaissut verkossa luontokohteiden esittelysivut. Sivuilta  pääsee tutustumaan Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan mielenkiintoisimpiin luontokohteisiin. Sivustot sisältävät tietoa ja valokuvia kohteista sekä reittiohjeet kohteille. Tällä hetkellä kohteita on esitelty jokaisesta kunnasta 4-7 kappaletta. Kohteita on tarkoitus täydentää jatkossa.

Lähes puolet esitellyistä luontokohteista sijoittuu luonnonsuojelu- tai Natura-alueille. Näillä sijaitsevat Keski-Uudenmaan hienoimmat ja laajimmat ikimetsä- ja suoalueet. Jäljellä olevien arvokkaimpien suojelemattomien luontokohteiden säilyttäminen ja turvaaminen tuleville sukupolville on hyvin tärkeää. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toiminta-alueen pinta-alasta on tällä hetkellä suojeltu luonnonsuojelulailla vain 0,3 %, mikä on valitettavan vähän.

Luontosivustolle pääsee ympäristökeskuksen verkkosivujen kautta tai suoraan osoitteesta www.keskiuudenmaanluonto.fi .

Luonnossa liikkumisella on todettu olevan useita ihmisen terveyteen liittyviä myönteisiä vaikutuksia. Sen on todettu mm. vähentävän stressiä, laskevan verenpainetta ja vaikuttavan kaikin puolin positiivisesti ihmisen mielialaan. Ympäristökeskus kannustaakin kaikkia kuntalaisia lähtemään kesän aikana luontoon ja tutustumaan Keski-Uudenmaan upeisiin luontokohteisiin!

Lisätietoja: ympäristösuunnittelija Mia Vaittinen, puh. 040 314 4729, etunimi.sukunimi@tuusula.fi. Tavoitettavissa 26.6.2015 saakka.  

 

   
Nurmijärven Nukarinkoski. Kuva: Mia Vaittinen

 

Takaisin