Ympäristövalvonta palvelee nyt myös sähköisesti

03.02.2016

YMPÄRISTÖVALVONTA PALVELEE NYT MYÖS SÄHKÖISESTI

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristövalvonta on ottanut käyttöönsä valtakunnallisen Lupapiste-palvelun (www.lupapiste.fi). Palvelun kautta kaikki rekisteröityneet käyttäjät, niin kuntalaiset kuin yritykset, voivat hakea lupia tai tehdä ilmoituksia Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan alueella. Sähköinen palvelu kattaa mm. ympäristö- ja maa-ainesluvat, meluilmoituksen, vesihuoltolain mukaiset vapautushakemukset sekä poikkeamisen ympäristönsuojelumääräyksistä. Monelle palvelu voi olla jo tuttu rakennusvalvonnan kautta.

Lupapisteen käyttö sujuvoittaa lupa- ja ilmoituskäsittelyä. Lisäksi se vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista ja paperisten asiakirjojen toimittamisesta. Lupapiste mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan, mutta yritykset voivat rekisteröidä käyttöönsä erillisen Yritystilin.

Lupahakemukset nähtäville internettiin

Lupapisteen kautta haettujen lupien julkipanoasiakirjat ovat kaikkien nähtävillä Julkipano-palvelussa (www.julkipano.fi). Palvelun kautta hankkeen naapurit ja muut asianosaiset pääsevät jättämään sähköisesti muistutuksia ja mielipiteitä hankkeesta.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristövalvontayksikkö on ollut reilun vuoden ajan aktiivisesti mukana ympäristötoimen Lupapiste-palvelun kehittämisessä ja pilotoinnissa. Palvelun tuottajana on Evolta ja se on kehitetty yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa. Lupapisteen ympäristöosio on vielä pilottivaiheessa ja Evolta kehittää palvelua aktiivisesti.

Lisätietoja asiassa antavat:
Ympäristövalvontapäällikkö Katariina Serenius puh. 040 314 4732
Ympäristötarkastaja Kaisa Autio-Nousiainen puh. 040 314 4742
Liiketoimintajohtaja, Lupapiste, Jani Muhonen puh. 0400 191646

lupapiste_logo

 

                       

 

Takaisin