Nurmijärven Valkjärven hapetin on käynnissä koko talven

17.01.2024

Nurmijärven Valkjärvellä on järven syvänteessä kaksi hapetinta, joista pohjoisempi hapetin on käynnissä talvella. Tämän vuoksi hapettimen ympärillä voi olla heikkoa jäätä, ja hapetin kannattaa kiertää vähintään 15 metrin etäisyydeltä. Molemmat hapettimet on merkitty ympäri vuoden keltaisella huomiopoijulla. Käynnissä oleva hapetin on lisäksi nyt talvella merkitty heikoista jäistä varoittavilla varoituskylteillä.

Valkjärven hapetus on aloitettu vuonna 1991 yhdellä hapettimella. Hapetustehoa nostettiin kesällä 1998 ottamalla käyttöön kesäkaudeksi toinenkin hapetin, joka vaihdettiin entistä tehokkaampaan vuonna 2001. Pienempi hapetin on käynnissä lähes koko vuoden syys- ja kevättäyskiertoa lukuun ottamatta, ja tehokkaampi on käytössä kesäisin. Varoituskylttien viennin yhteydessä 16.1.2024 tehdyt happimittaukset osoittivat, että järven happitilanne on tällä hetkellä hyvä.

Mixox-hapetinten huollon ja ylläpidon hoitaa Vesi-Eko Oy. Valkjärven hapetuksesta ja veden laadun seurannasta vastaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Lisätietoa Valkjärven hapetuksesta antaa ympäristösuunnittelija Liisa Garcia, puh. 040 314 4740, sähköposti etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Valkjärven hapetinkyltit 2024

Varoituskyltti Valkjärvellä. Taustalla hapettimen keltainen huomiopoiju. Kuva: Liisa Garcia.

Takaisin