Kilpijärven kunnostusilta 20.3.2024 Sälinkään kartanolla

11.03.2024

Kilpijärven kunnostushanke järjestää avoimen yleisöillan järvikunnostusteemalla. Sälinkään kartanolla järjestettävässä tilaisuudessa esitellään hankkeessa toteutettuja toimia Kilpijärven tilan parantamiseksi ja keskustellaan jatkosuunnitelmista.

Tapahtuman tiedot:

Aika: Keskiviikko 20.3. klo 17:30-19:30 
Paikka: Sälinkään kartano
Kartanontie 20, 04740 Sälinkää

Kunnostusillan aikana esitellään Kilpijärven kunnostamiseksi toteutettuja toimia, kuten Ruonanojan kosteikkoa ja särkikalan ojapyyntiä. Lisäksi tutustutaan järven tilasta kertoviin uusiin selvityksiin ja suunnitelmiin liittyen vedenlaatuun, vesikasvillisuuteen, järven pohjasedimenttiin ja kalaston rakenteeseen. Valmistuneita selvityksiä hyödynnetään uusien kunnostustoimien suunnittelussa ja kohdentamisessa. Illan ohjelmassa onkin varattu aikaa myös keskusteluun järven kunnostamisen jatkotoimenpiteistä.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus käynnisti huonossa ekologisessa tilassa olevan Kilpijärven kunnostustyön yhdessä Mäntsälän kunnan sekä paikallisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa kunnostushankkeella 2022-2023. Hankkeelle saatiin rahoitusta ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta. Järvien kunnostaminen on yleensä vuosia kestävä prosessi ja kunnostuksen vaikutukset näkyvät hitaasti. Kilpijärven tilan parantuminen edellyttää riittäviä resursseja tehokkaisiin kunnostustoimiin sekä kunnostustoiminnan jatkuvuutta. Kunnostukseen on haettu rahoitusta kolmivuotiselle jatkohankkeelle vuosille 2024-2026.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Järjestäjänä toimii Keski-Uudenmaan ympäristökeskus. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan järvikunnostuksesta kaikille avoimeen yleisöiltaan!

Lisätietoa Kilpijärven kunnostustoimista antavat ympäristösuunnittelija Liisa Garcia, puh. 040 314 4740, sähköposti etunimi.sukunimi@tuusula.fi, ympäristösuunnittelija Ekaterina Ikonen, puh. 040 314 4735, sähköposti etunimi.sukunimi@tuusula.fi ja kuntakehitysjohtaja Vesa Gummerus, puh. 040 314 5467, sähköposti etunimi.sukunimi@mantsala.fi.

Kilpijärvi talvella

Kilpijärvi helmikuussa 2024. Kuva: Liisa Garcia.

Takaisin